Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

A svájci fejlesztésű hővisszanyerős zuhanylefolyóból Svájcon kívül Európában már több mint 10.000 darab került beépítésre.

A Régi Posta a császári időkben épített, egykori bécsi főpostaközpont műemléki védelem alatt álló épületkomplexuma.

Aki most földgázzal fűt, az jobban teszi, ha nem vár a zöld hidrogénre, hanem a meglévő gázfűtését néhány évig még tovább használja, és közben az épületét alkalmassá teszi hőszivattyú fogadására, vagy távhőhálózatra való csatlakozásra. – tanácsolják német szakemberek.

Egy okosotthon-fűtésvezérlés a belső hőmérsékleteket optimálisan állítja be, és ezzel növeli a fűtés hatékonyságát, mégpedig ezzel egyidejűleg csökkenő fogyasztás mellett.

A 90-es évekből származó légtechnikai berendezések rendszerint még nem szolgálták ki az idejüket.

14 hektár területen építtet 65.000 m2 kollektorfelületű szolártermikus berendezést a lipcsei városi közművállalat, amelynek célja a hőellátás dekarbonizálása.

Az EU-ban a meglévő épületekre vonatkozóan jelenleg tárgyalt minimális energetikai standard 2033-ig Németországban előreláthatólag hétmillió épület felújítását teszi szükségessé.

A Német Fűtéstechnikai Ipar Szövetségi Egyesülete (BDH) 5 %-os növekedéssel tekint vissza a 2022-es évre, mivel a 980.000 eladott hőtermelővel ennyi volt a növekmény 2021-hez képest.

2022. nyara a legszárazabbak egyike volt az időjárási jelenségek feljegyzése óta. Felmerül a kérdés, hogy a várható új normalitás tükrében időszerűek-e azok az esővízhasznosítási koncepciók, amelyek az ivóvíz egy részét esővízzel váltják ki?

Műszaki magyarázat a közcélú vízellátásban alkalmazott UV-fertőtlenítő-készülékek használatához.

Az aktuális energiakrízis miatt az energiatakarékossági megoldások egyre nagyobb jelentőségre tesznek szert. Ez nyilvánvalóan az épületek hűtésénél is előtérbe kerül.

Az okosotthon-alkalmazások területén egyre több vevő a szerelőiparban bízik meg. A felhasználók több mint egyharmada a szükséges készülékeket valamelyik szerelőipari vállalkozástól szerzi be.

A Chillventa hűtéstechnikai szakkiállítás idén 2022. október 11. és 13. között kerül megrendezésre a nürnbergi vásárközpontban.

A modul rendszerű és az előregyártott építés Németországban egyre nagyobb jelentőségre tesz szert a társasház építések területén.

A csapolóhelyeknél beépített véghelyzetű szűrők az ivóvízvezetékek mikrobiológiai szennyezettsége esetén megelőző megoldásként a felújítás előtt és alatt alkalmazhatók az ivóvízminőség biztosítása érdekében (lásd a W 556 számú DVGW-munkalapot).

A német Szövetségi Gazdasági miniszter, és a Szövetségi Építésügyi miniszterasszony meghívására 2022. június 29.-én egy virtuális hőszivattyús csúcstalálkozóra került sor, amelyen a szakvállalatok, a szakszövetségek és a fogyasztóvédelmi szövetségek képviselői vettek részt.

A 2022 évi ifh épülettechnikai szakkiállításon Nürnbergben a Kermi cég egy olyan lapradiátort mutatott be, amely speciálisan a hőszivattyúkhoz, illetve alacsony előremenő hőmérsékletekhez alkalmas. Ezzel a termékkel a Kermi a fűtéstechnika kategóriában a közönségszavazatok alapján a harmadik díjat nyerte el.

A bajorországi Erdingben lévő wellness-létesítmény a maga 35 szaunájával és gőzfürdőjével, 34 medencéjével, az összesen 2.700 m hosszúságú 27 csúszdájával, és a napi 5.000 látogatójával a világon a legnagyobb a maga nemében.

A DVGW, a Német Víz- és Gázszakmai Egyesület fenti címmel egy terjedelmes tanulmányt készíttetett.

A Malotech frissvízmodulok hőteljesítménye 56 és 700 kW között van, a készülékenkénti HMV-térfogatáram pedig 300 liter/percig terjed. A széles teljesítménytartomány különösen flexibilis alkalmazást tesz lehetővé.

Osztrák kutatók a SaLüH projekt keretében megoldásokat dolgoztak ki az olyan lakások melegvíz-termelésére vonatkozóan, amelyekben alig áll rendelkezésre hely az épületgépészeti berendezések elhelyezésére.

A GeoCollect cég műanyagból készült, különleges kialakítású, robusztus és a közvetítőközeg erőteljes örvénylését előidéző, függőlegesen elhelyezett talajkollektorai nagyon jól felveszik a környező talaj hőenergiáját.

A nagy épületek széles homlokzatai gyakran a megjelenésbeli egységességükkel, esztétikai átgondoltságukkal keltenek harmonikus hatást. A bluMartin GmbH most egy rejtett szellőztetési megoldást kínál a homlokzatokhoz, mégpedig az új freeAir ablakkávabélést.

Az energiahatékonyság és a megújuló energiaforrások terén elért innovatív megoldásokat, a témában kiemelkedő teljesítményeket ismerték el.

Az előírásoknak megfelelően előkészített fűtővíz biztosítja a berendezés hatékony üzemét és hosszú élettartamát.

Idén, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az „European Heat Pump Summit”, az Európai Hőszivattyús Csúcstalálkozó, most október 22-23.-án a nürnbergi vásárközpontban.

Az ötlet, hogy a jégkását (szivattyúzható víz/jég-keveréket) hőhordozó közegként alkalmazzuk, nem újkeletű. 20 évvel ezelőtt a hűtéstechnikai szakmát élénken foglalkoztatta ez a téma, és azóta számos referencia-berendezés is megvalósult, majd ez a technika feledésbe merült.

A tüzelőanyagcellák a magas elektromos hatásfokukkal és a kompakt építésmódjukkal tűnnek ki a többi kapcsolt hő- és áramtermelő berendezés közül.

Az egyes gyártó cégek 2019-ben megjelent app- és szoftverújdonságaiból mutatunk be néhányat.

A vízvezeték-csatlakozásoknál használt rugalmas tömlők sok elkerülhető, víz általi kárt okoznak. A németországi DEKRA saarbrückeni Anyagvizsgálati és Káranalitikai Laborja szakértőinek vizsgálatai során a rugalmas tömlők által okozott 80 káresetet értékeltek ki.

1. oldal / 2

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben