Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Több mint egymilliárd forintot ítéltek meg a nyerteseknek az Új Széchenyi terv pályázatok 2012 keretében fűtéskorszerűsítés megvalósítására. A pontosabb összeg 1 milliárd 42 millió forint, vagyis ennyi támogatást kapott 1084 jelentkező az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázatának keretében. Az elnyert pénz segítségével közel 2,7 milliárd forint értékű, modern fűtési megoldás szolgálja a beruházókat.

Egy két varázsige elmormolása még nem húzza ki a válságból az országot, de a jó tervezés mégis varázslatos eredményeket hozhat. Természetesen a sikerhez az összefogás is elengedhetetlen. Az Új Széchenyi Terv – ahogyan az ezt megelőző is –, az állam, az önkormányzatok és a vállalkozók együttes kockázatviselésére épül. Az Új Széchenyi terv 2012 programban az állam a fejlesztési kockázatközösségben főként a Magyarország rendelkezésére bocsátott, az EU-tól kapható támogatásokkal szállt be.

A következő ingatlan típusok tulajdonosai pályázhattak a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítésére kiírt támogatására: családi ház, sorház, ikerház, társasház maximum 4 lakásig. Társasházakban lévő lakások egymagukban is benyújthattak pályázatot, ha önállóan (lakásfűtő, hűtő, használati melegvíz-termelő) működtetett berendezéseik vannak. A hétköznapok során Társasházi pályázatok 2012 néven is emlegetett lehetőség tehát több módon is kihasználható volt.

2011-2013 
között közel 2000 milliárd forint uniós forrás áll Magyarország rendelkezésére, amelynek köszönhetően a tervek szerint megerősödik a gazdaság. A különféle tervekbe foglalt pályázatok és prioritást élvező projektek harmonizálnak az Új Széchenyi Tervben (ÚSZT) megfogalmazott hét kitörési ponthoz, amelyek elindítják a gazdasági növekedés megalapozását, továbbá lendületet adnak Magyarország versenyképességének fejlesztéséhez. Ezekhez a kitörési pontokhoz szolgáltak forrásul a Széchenyi terv pályázatok.

Napjainkban a hazánkban igénybe vett energia közel 40%-át épületekben hasznosítjuk, aminek körülbelül kétharmadát fűtésre és hűtésre fordítjuk. Épített lakókörnyezetünk CO2 kibocsátása jelentősen megelőzi az ipart, a közlekedést és a földművelést. Ezt a tényt figyelembe véve a Széchenyi terv pályázatok 2012 sikere mind az energiahatékonyság, mind a környezetvédelem területén kedvező változást hozott.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium az Új Széchenyi Terv nyújtotta lehetőségeket kiaknázva hirdette meg a fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázatát, amely egyszerűen csak lakossági pályázatok 2012 néven ment át a köztudatba. A lakossági pályázatok 2012 kiírására kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthattak be jelentkezést.

Az energetika területén munkálkodó fejlesztők évtizedek óta azon dolgoznak, hogy minél gazdaságosabb berendezéseket tervezzenek és építsenek. Erőfeszítéseiket siker koronázta. Ilyen kitűnő megoldási lehetőség ugyanis a kondenzációs gázkazán, amely más típusú gázkazánok működésétől abban tér el, hogy a füstben található hő felhasználásával hatékonyabb üzemelésre képes. Talán épp ezért is választották sokan a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést célzó pályázatán, hogy ezt a berendezést helyezik üzembe. Így az Új Széchenyi Terv keretein belül napvilágot látott támogatást Kondenzációs kazán pályázat néven is említhetjük.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést célzó pályázata – amely az Új Széchenyi Terv keretein belül jelent meg – rendkívüli népszerűségnek örvendett a lakosság körében. Fűtéskorszerűsítési támogatás gyanánt főként azok vették igénybe ezt a lehetőséget, akik kondenzációs gázkazán beépítését tűzték ki célul.

Az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázati kiírásában – amelyet a köznyelv Fűtéskorszerűsítési támogatás 2012 elnevezéssel is illetett – 1084 jelentkező, 1 milliárd 42 millió forint támogatást kapott. A pályázat kedveltségét jól példázza, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által 2012. augusztus 27-én közzétett pályázatot 2012. szeptember 7-én le is kellett zárni, mert ennyi idő alatt a kiosztásra szánt összegnél többre érkezett igény. Vagyis a Fűtéskorszerűsítési támogatás 2012 pályázatra szánt pénz tizenegy nap alatt el is fogyott.

Sikernek könyvelhető el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést támogató pályázata, vagyis köznyelven a Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012. Az Új Széchenyi Terv alapjából kapott összegek elősegítették a lakóépületek energiahatékonyságának javítását, a széndioxid-kibocsátás minimalizálását.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben