Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Az Eberle Wiser cég új fűtésvezérlése minden háztartás számára egy okos megoldást kínál.

Az Európai Unió is már egyértelműen zászlajára tűzte: a jövőben még intenzívebben kell kiváltani a fosszilis energiahordozókat megújulókra.

A 65/2011.(IV.15.) Kormányrendelet értelmében életbe lépett a gázüzemű fűtő- és a vízmelegítő berendezésekre vonatkozó új követelmény:

Tudjuk, tapasztaljuk, hogy a nyarak egyre melegebbek, egyre gyakrabban dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok és egyre hosszabbak is a kánikulai időszakok. A legutóbbi három évet a Föld legmelegebb éveinek nyilvánították a történelmi adatsorok alapján a meteorológusok. Az eddig mért 17 hőmérsékleti rekordot hozó esztendőből 16 a XXI. századra esett. Az előrejelzések szerint 2017-ben is megdőlhetnek a hőmérsékleti rekordok. A következő években ezért jelentős keresletnövekedés várható a klímaberendezések – lakossági körben elsősorban a splitklímák – iránt.

A rezsicsökkentés a szakminisztérium becslése szerint négy év alatt több mint 821 milliárd forintot hagyott a fogyasztók zsebében, átlagosan 25 százalékkal csökkentve a gáz, áram és távhő árát. Hasonló nagyságrendű forrás több százezer lakás energiahatékonysági beruházását tenné lehetővé, mely révén akár feleződhetnének az érintett háztartások energiaköltségei.

Gázkészülékek cseréje egyszerűsített eljárással.
(Jogszabály: 11/2013.(III.21.) NGM rendelet)

2015 szeptemberében módosult az energiával kapcsolatos termékek környezetbarát tervezési kötelezettségeinek előírásáról, valamint forgalomba hozatalának és megfelelőség értékelésének általános feltételeiről szóló 65/2011. (IV. 15.) Korm. rendelet.

Idén is milliók fogják az utcákat fűteni a most elindult fűtési szezonban – derül ki a Kanuf Insulation és a Szeretlek Magyarország portál felméréséből, mivel a válaszolók mindössze egynegyede (26,7%-a) él energiahatékonysági szempontból korszerű ingatlanban.

1. oldal / 6
joomla vector social icons

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben