Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Európai Hőszivattyús Csúcstalálkozó

Idén, immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre az „European Heat Pump Summit”, az Európai Hőszivattyús Csúcstalálkozó, most október 22-23.-án a nürnbergi vásárközpontban.

A konferenciára kutatókat, műszaki szakembereket, gyártmányfejlesztőket, döntéshozókat, tanácsadó mérnököket, gyártócégeket, és azok beszállítóit, gépésztervezőket és építészeket, továbbá ipari és kisfogyasztói hőszivattyú-üzemeltetőket várnak.

A rendezvényt kísérő „Foyer-Expo” lehetőséget ad a vállalatoknak és a szövetségeknek, hogy az igényes szakmai közönségnek bemutathassák a szolgáltatásaikat és gyártmány-innovációikat.

A Csúcstalálkozó fókuszában a komponensek gyártásában megvalósított innovatív technológiák és a hőszivattyúk konkrét alkalmazásai mellett a hűtőközegekkel, a hibrid berendezések és a nagyhőmérsékletű hőszivattyúk alkalmazásával kapcsolatos kérdések állnak. Az európai országok hőszivattyú-szakértői többek között a következő témacsoportokban nyújtottak be előadásvázlatokat:

  • a piac fejlődése globális és nemzeti szinten, az európai és globális szabályozások hatásai, eladási számok
  • hibrid rendszerek fűtéssel és hűtéssel, közel nulla energiaigényű épületek, okos hálózatok, hűtőközegek, napelemek és hőszivattyúk,
  • gyártmányok és komponensek fejlesztése,
  • hulladékhő-hasznosítás, nagyhőmérsékletű hőszivattyúk,
  • hőszivattyúk alkalmazása különböző területeken (élelmiszeripar, számítógép-központok, fémfeldolgozás, mezőgazdaság, stb.)

 (Forrás: www.hp-summit.de)

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben