Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Energia tudástár

Amióta az épületek hőszigetelésével és hatékonyabb fűtési rendszerek létesítésével már hatalmas energiamegtakarításokat értünk el, a HMV-ellátás relatíve változatlan energiaigénye került a fókuszpontba.

Egy németországi vállalkozó indirekt hűtéssel kialakított berendezést tervezett megvalósítani, amelyben hőhordozóközegként etilénglikolt alkalmazott.

A német UWS Technologie cég a MAGella magnetit-leválasztó-családdal négy új termékkel jelent meg a piacon.

Ez év végéig kell elkészülnie a bécsi Vio Plázának, ami 3.500 embernek biztosít helyszínt a lakhatáshoz, a munkavégzéshez és a szabadidő eltöltéséhez.

Fenti címen készíttetett 2022-ben egy átfogó tanulmányt a németországi Klíma és Épület Szakszövetség valamint a Légtechnikai Készülékek Gyártóművi Szövetsége.

Egy kieli hotelben a 164 vendégszobát a Mitsubishi Electric hybrid VRF hőszivattyús rendszere látja el, amely hővisszanyerővel van kialakítva, és amely képes egyidejű hűtésre és fűtésre.

A környezetvédelmi rendszerek gyártásával foglalkozó Mall cég egy olyan iszapszűrőt fejlesztett ki, amely a viszonylag kis felületekről összegyűjtött csapadékvíz szűrésére alkalmas, maximum 250 m2 felületig, beleértve a tető- és a közlekedési felületeket.

Jelenleg több mint ezer projekt van tervezési fázisban a zöld hidrogén gyártására vonatkozóan.  Akkor is, ha a világgazdaság gyengélkedik, a dekarbonizációs célok elérése érdekében növekednek a befektetések a zöld hidrogéntermelés kiépítéséhez.

A kommunális távhőszolgáltatás klímasemleges átalakításánál nem létezik egyetemleges megoldás.

A TÜV szakemberei sok szakértői véleményben arra a következtetésre jutottak, hogy olyan, hiányosságokkal kivitelezett vízvezetékek is üzembehelyezésre kerülnek, amelyeknél megtörtént az előírások szerinti nyomáspróba.

Az ABB cég a Madrid közeli két IKEA áruházban fenntartható klímatizálást alakított ki, amelynek révén évente összesen 425 tonna CO2-emissziót spórolnak meg.

A “H2HoWi” elnevezésű, a Dortmund melletti Holzwickede-ben megvalósított projekt keretében a közcélú gázellátás mintegy 500 m-es földgázelosztó-vezetékét 100%-os zöld hidrogén szállítására állították át.

Németországban az új lakóépületek tervezésénél a földgázzal való fűtés erőteljesen veszít a jelentőségéből.

Sok háztulajdonos elfelejti a hideg évszak kezdetén a külsőfali szerelvények lezárását és leürítését.

A Kampmann cég a KaCool D HY típusú fancoil-jával egy, a VDI 6022 szerint bevizsgált olyan mennyezeti kazettával jelent meg a piacon, amely álmennyezettel kialakított, nagyobb higiéniai követelményekkel rendelkező helyiségekhez alkalmas.

A németországi Szövetségi Gazdasági és Környezetvédelmi Minisztérium (BMWK) innovációk révén fel kívánja gyorsítani a megújuló energiahordozók alkalmazását, mégpedig a meghirdetett “Kutatási kezdeményezés a hőtechnikai fordulathoz” elnevezésű programmal.

A hőtermelés és a hőfelhasználás összhangja csak akkor teljesül, ha a fűtőberendezés hidraulikája rendben van.

Évről évre hatalmas mennyiségű avar keletkezik, amely új szerepet tölthet be a hőtermelésben. 

Németországnak az energiaimporttól való függését gyorsan csökkentenie kell, hogy biztosíthatók legyenek az ellátásbiztonság és a megfizethető energiaárak.

A német bluMartin cég a gyártmányportfóliójának bővítéséhez, és az elérendő klímacélok teljesítésének érdekében egy új szellőzéstechnikai megoldást fejlesztett ki a felújításokhoz.

A fűtéstechnika területén az új építések esetén az elektromos hőszivattyúk domináns szerepet játszanak. Ezek a hőtermelők azonban a régi épületekben való alkalmazásnál is megbízhatóan és környezetbarát módon üzemelnek.

A Filta cég “FiltaFOG Cyclone” márkanévvel egy új zsírleválasztót fejlesztett ki.

Az ABB-free@home® épületautomatizálási rendszer nemcsak a családi házaknál és a társasházaknál vált be, hanem egész lakóparkok esetében is.

A gázüzemű hőszivattyúk nagyobb létesítmények esetén nagy hatékonyságú alternatívái lehetnek az elektromos hőszivattyúknak.

A globális éghajlatváltozás, klímavédelem mindennapjainkat átszövő fogalmak. Ahhoz, hogy érdemben tenni tudjunk ellene, fontos, hogy csökkentsük az üvegházhatású gázok koncentrációját a légkörben.

A Német Szövetségi Gazdasági és Energetikai Minisztérium stratégiát dolgozott ki az energiamegtakarítás érdekében.

A Német Szövetségi Gazdasági és Energetikai Minisztérium stratégiát dolgozott ki az energiamegtakarítás érdekében.

Németországban az előírások szerint minden, 1996 előtt létesített fűtőberendezést is energiacímkével kell ellátni.

A klíma- és szellőztető-berendezések a környezeti levegő széndioxid- és vízgőztartalmából szintetikus üzemanyagokat tudnának előállítani.

Megjelent a Mann+Hummel aktualizált légszűrő-katalógusa. A DIN ISO EN 16890 szerinti termékek lajstroma energiaosztályra vonatkozó adatokat is tartalmaz, mégpedig az új Eurovent energiahatékonysági osztályozás szerint, amely 2019. január 1-én lépett életbe.

1. oldal / 2

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben