Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

A bluMartin cég innovatív szellőzéstechnikai megoldása a felújításokhoz

A német bluMartin cég a gyártmányportfóliójának bővítéséhez, és az elérendő klímacélok teljesítésének érdekében egy új szellőzéstechnikai megoldást fejlesztett ki a felújításokhoz.

A freeAir szellőzési rendszer ideálisan alkalmas a meglévő épületek felújításánál való alkalmazásra. A felújítási modul egy 350 mm-es furat, és szárazépítési burkolat révén minden külső falba integrálható. A külső fal költséges megvésésére nincs szükség. A tartozékként szállított szenzoros vezérlés lehetővé teszi az igényeknek megfelelő légvezetést. Ezáltal garantált a magasfokú energiahatékonyság és a helyiséglevegő kellemes légállapota. Az intelligens nedvességmenedzsmenttel ellátott helyiségszellőztetés beépítése révén védjük az épület állagát is. A “freeAir plus” átáramlási készülékekkel kombinálva a befúvó légcsatornákról kompletten le lehet mondani.

Az aktív “freeAir plus” átáramlási készülék egy VOC-, egy hőmérséklet, és egy nedvességszenzor révén kerül vezérlésre, amely szenzorok váltakozva mérik a csatlakoztatott helyiség (pl. hálószoba), és a mindenkori külső tér (pl. nappali)   levegőminőségét, és gondoskodnak a megfelelő légcseréről.

A befúvó légcsatornák elmaradása egyszerűbbé teszi a tervezési munkát és a beépítést is, főleg felújítások esetén. A freeAir decentrális szellőztetőberendezés a nagyhatékonyságú hővisszanyerés révén rendkívül energiatakarékos, és ezáltal állami támogatásban is részesülhet.

(forrás: bluMartin, 2022. április)    

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben