Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Négy ok arra, hogy hővisszanyerős ventilátoros szellőztetést létesítsünk

A légtömör építésmódnak köszönhetően a szellőztető-berendezések létesítése majdnem minden új építésnél, és sok felújításnál is ajánlott.

Ezáltal kizárható az infiltráció, vagyis a tömörtelen ablakokon és falakon keresztül létrejövő légcsere, és így csökken a hőveszteség is.

A ventilátoros szellőztetés egészséges, mivel a ritkán szellőztetett épületekben megjelenő penészgombák által okozott épületszerkezeti károk egyben egészségügyi veszélyeket jelentenek az épülethasználók számára. A penészgombák és a spórák betegségeket és allergiás reakciókat válthatnak ki.

Akinek a lakásában hővisszanyerős ventilátoros szellőztető berendezés van, az nagyfokú komfortot élvezhet. A levegő minősége a légszűrés révén mindig kiváló, és a hatékony hővisszenyerő-hőcserélő gondoskodik a kellemesen temperált frisslevegőről. A padlóközeli hideg levegőréteg már a múlté, és jól tervezett gépi szellőztető-berendezések esetén huzatjelenségek sem fordulnak elő.

Egy további érv a hővisszanyerős ventilátoros szellőztetés mellett az energiahatékonyság, amely sok építtető számára elsőrendű szempont. A hatékony szellőztető-berendezések a távozó levegő hőtartalmának 80- 90 %-át visszanyerik , és átadják azt a frisslevegőnek.

(Forrás: www.haustec.de)

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben