Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Melegen ajánljuk: fűtésszerelés, érthetően

Fűtésszerelés: miért kell a jó szakember?

Oszlassunk el egy tévhitet: a fűtésszerelők vagy a kazánok szervizelői nem azért ajánlják erősen, hogy minden évben, még a hideg idők beállta előtt mindenki vizsgáltassa át fűtési rendszerét és a kazánját, mert ez valami „úri huncutság” lenne. A fűtési rendszer és benne a kazán az évek során, használat közben kopik, elkoszolódik, kormozódik, netán már nem működik biztonságosan. Ezért érdemes szakembert hívni, akiben megbízunk, aki ismeri a szakma csínját-bínját, mert nemcsak a pénztárcánk, hanem az egészségünk, rosszabb esetben az életünk lehet a tét. A felkészült fűtésszerelő vagy a szervizes ráadásul tisztában van az új technológiákkal, az esetleg megváltozott jogszabályokkal, így akár közvetve is megtakarítást tudnak elérni számunkra.

 

Közeleg a fűtési szezon? Erre figyeljen!

Ha most, amikor olvassa ezeket a sorokat, jó idő van, és még nem kell fűteni, akkor keressen meg egy fűtésszerelőt vagy egy szervizes szakembert, aki átvizsgálja a fűtési rendszert és a kazánt. Érdemes kitisztíttatni a konvektorok őrlángját, a radiátorok légtelenítése is hozzájárul majd a hatékonyabb fűtéshez, de a kazán átvizsgálása is „melegen ajánlott”.

 

Hulladékkal fűtene? Ne tegye!

Szakemberek már kimutatták, hogy az otthoni hulladék, pl. festékkel kezelt fa, műanyag tapintású, színes újság, vagy akár a PET-palack károsítja a környezet, hiszen lecsapódik a levegőben és talajban. Ugyanakkor a kazánt és a fűtési rendszert is rombolhatja, például a kéményben lerakodó anyagok miatt.

 

Régi kazán = magas gázszámla?

A jó fűtésszerelő vagy szervizes szakember biztosan meg tudja állapítani, hogy egy kazán többszöri meghibásodása vagy elavultsága, esetleg kora miatt cserére érdemes-e. Ugyanígy azt is elmondja a szakember, hogy egy esetleges cserével mekkora megtakarítást tud elérni a gázszámlájában. Ha egy kazán 15-20 évnél régebbi, akkor valószínűleg olyan alacsony a hatásfoka – vagyis sok energiából állít elő viszonylag kevés hőt –, hogy érdemes kicserélni.

Azt is fontos tudni, hogy a kazáncsere előtt úgynevezett gázterv készül, amit épületgépész mérnök készít (ez arról szól például, hogy hol megy be a készülékbe a gáz, mekkora átmérőjű csőben, és a keletkező égéstermék hogyan lesz elvezetve), valamint hogy a gázszolgáltató ellenőrzi a gázkazán beszerelésének szabályosságát. De ezek az Ön biztonságát szolgálják. Ezen tevékenységek célja ugyanis az, hogy a gázszivárgás, gázrobbanás és a szén-monoxid-mérgezés esélye a lehető legkisebbre csökkenjen.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben