Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

A minőségi fűtésszerelés jelentősége, fontossága

Lakás vásárlásakor a döntést befolyásoló legfontosabb szempontok egyike, amit a reménybeli tulajdonosok figyelembe vesznek, az a helyiségek fűtése. Új épületek tervezésekor szintén lényeges kérdés, hogy mivel és milyen módon fűtjük majd az adott ingatlant. Ugyanennyire nagy a jelentősége annak is, hogy ki, mikor, hogyan végzi el a fűtésszerelés feladatát.

A fűtésszerelés közelről sem egyszerű!

A fűtésszerelőnek gyakran a fűtésszerelés mesterének kell lennie, hiszen a változatos megbízások miatt sokrétű ismeretekkel kell rendelkeznie. Az épületek energetikai jellemzőivel és energiaszükségletével valamint a fogyasztói szokásokkal tisztában kell lennie, hiszen az épületgépészeti terv alapján – aminek az elkészíttetését kifejezetten ajánljuk – így tudja optimálisan elvégezni a kivitelezést. A csőhálózat kiépítése mellett a rendszer beüzemelése is rá vár. A meglévő rendszerek felújítását, karbantartását, javítását és ellenőrzését is ellátja. A dokumentáció készítésének szabályaival, továbbá a különféle berendezések, kiegészítők áraival, a munkadíjakkal is tisztában kell lennie. Utóbbi azért elengedhetetlen, hogy korrekt árajánlatot tudjon adni.

Gazdaságosság és a fűtésszerelés kapcsolata

Gazdaságosan és biztonságosan az olyan készülékek és fűtési rendszerek üzemeltethetők, amelyek rendszeres karbantartáson és felülvizsgálaton esnek át. Ezt lehetőleg évente egyszer meg kell tenni a hatékony és biztonságos működés érdekében. A fűtésszerelés vagy a karbantartás lehetőleg még a hideg idő beköszöntét megelőzően történjen, hogy a szezonnak már kifogástalan állapotú rendszerrel indulhasson neki az üzemeltető. A megbízható szakemberrel elvégeztetett fűtésszerelés jelentős megtakarítást eredményezhet.

Néhány jó tanács a fűtésszerelés témakörében

Az éves karbantartáson túl nem lesz szükség szerelőre, ha a berendezésekhez csak az engedélyezett tüzelőanyagot használjuk. A minőség ebben az esetben is számít!

A konvektorokra rakódott szennyeződés nem csak kellemetlen szagok forrása, de növeli a fűtési költséget, sőt károsíthatja a gépeket is. Rendszeres tisztítással megelőzhetjük a felesleges kiadásokat.

Amennyiben nem egyenletesen melegít a fűtőtest, akkor feltehetően légteleníteni kell azt. Ezt a radiátorok felső részén található légtelenítő csap segítségével tehetjük meg, vagy az éves karbantartás alkalmával rábízhatjuk a szakemberre.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben