Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Új Széchenyi terv pályázatok 2012 – Egymilliárdnál magasabb támogatás

Több mint egymilliárd forintot ítéltek meg a nyerteseknek az Új Széchenyi terv pályázatok 2012 keretében fűtéskorszerűsítés megvalósítására. A pontosabb összeg 1 milliárd 42 millió forint, vagyis ennyi támogatást kapott 1084 jelentkező az Új Széchenyi Terv fűtési rendszerek korszerűsítését támogató pályázatának keretében. Az elnyert pénz segítségével közel 2,7 milliárd forint értékű, modern fűtési megoldás szolgálja a beruházókat.

Kevesebb adminisztráció az Új Széchenyi terv pályázatok 2012 keretében

Vissza nem térítendő, utófinanszírozású támogatást kaphatott a pályázó, ha kondenzációs gázkazánt és megújuló energiával működő berendezést kívánt telepíteni. Az Új Széchenyi terv pályázatok 2012 felé irányuló kimagasló érdeklődés azt tükrözte, hogy a Kormány Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervben megfogalmazott elképzelései egybeestek a pályázók elvárásaival. A kiírás népszerűségét kifejezetten erősítette, hogy a pályázati folyamat egyszerűsített volt. Kizárólag elektronikus úton lehetett benyújtani a szükséges dokumentumokat, amelyek száma is jelentősen csökkent. Vagyis az Új Széchenyi terv pályázatok 2012 kifejezetten ügyfélbarát volt.

Új Széchenyi terv pályázatok 2012 – Kondenzációs gázkazánok

Az Új Széchenyi terv pályázatok 2012 miniszteri döntését felsoroló táblázatban a beruházás megnevezése rovatban általában az állt, hogy hőtermelő berendezés cseréjével oldották meg a jelentkezők a fűtéskorszerűsítést, méghozzá kondenzációs gázkazán beépítésével. A kondenzációs gázkazánok elterjedésének kezdetét az 1980-as évekre tehetjük. Európában elsőként Hollandiában használták, ott napjainkban majdnem valamennyi gázfűtési rendszer ez az energiatakarékos és rendkívül környezetkímélő módszerrel működik. Nem véletlen tehát, hogy Új Széchenyi terv pályázatok 2012 támogatási konstrukciót is legtöbben ennek a berendezésnek a beszerzésére használták fel.

Korszakváltás az Új Széchenyi terv pályázatok 2012 segítségével

Hazánkban a kondenzációs kazánokat még csak szűk körben alkalmazzák, az összes, használatban lévő gázkazán számhoz mérten csupán néhány százalék az elterjedtsége. A gáz egyre emelkedő ára, továbbá a környezettudatos gondolkodás népszerűvé válásának köszönhetően szerencsére egyre több háztartásban, intézményben használják majd a jövőben ezt a hatékony fűtési módot. Mindezt hatékonyan segítette elő az Új Széchenyi terv pályázatok 2012, ami így az egészségesebb jövőnk alakítójává is vált.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben