Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Új Széchenyi terv 2012 – Eredményes gazdaságfejlesztés

Egy két varázsige elmormolása még nem húzza ki a válságból az országot, de a jó tervezés mégis varázslatos eredményeket hozhat. Természetesen a sikerhez az összefogás is elengedhetetlen. Az Új Széchenyi Terv – ahogyan az ezt megelőző is –, az állam, az önkormányzatok és a vállalkozók együttes kockázatviselésére épül. Az Új Széchenyi terv 2012 programban az állam a fejlesztési kockázatközösségben főként a Magyarország rendelkezésére bocsátott, az EU-tól kapható támogatásokkal szállt be.

A 2011 és 2013 közötti időszakban az Új Széchenyi Terv 2000 milliárd forint európai uniós támogatás és hazai forrás felhasználásával számolt.

Tartalmas volt az Új Széchenyi terv 2012

Az Új Széchenyi terv 2012 filozófiájában és céljaiban tökéletesen illeszkedett az Európai Unió 2020-ig szóló gazdaságpolitikai elveivel. Az Európa 2020 elérni kívánt eredményei és a magyar gazdaságpolitika kiemelt céljainak találkozása egyértelműen kiolvasható volt az Új Széchenyi terv 2012 által meghatározott kitörési pontokban. Az Új Széchenyi terv 2012, egy olyan széles alapzat, amelyre ötletekkel, javaslatokkal, pályázatokkal és fejlesztéssekkel biztonsággal építkezhettek a gazdasági szervezetek, vállalkozások és önkormányzatok. Az Új Széchenyi Terv 2012 olyan keret volt tehát, amit – az ötletektől a fejlesztési terveken át a kész beruházásokig – a gazdasági élet valamennyi szereplője tölthetett meg valós tartalommal.

Az Új Széchenyi terv 2012 hatása az energiahatékonyságra

Az Új Széchenyi terv 2012 kapcsán létrejött energiahatékonysági beruházások felpezsdítették az építési termékek, épületgépészeti anyagok gyártását. Mindezeken túl a program a megújuló energia alkalmazását serkentő technológia elterjedésére is jótékony hatással volt. A kivitelezés lényeges szempontjának számított a minősített anyagok és technológiák igénybevétele, amely növelte a hazai kis és közepes vállalkozások gazdasági versenyképességét. Az épületenergetikai átalakítások ösztönzése rövidtávon remek lehetőséget jelentett a gazdaság élénkítésére, amit az építőipari kis- és középvállalkozások megrendeléseinek növelésével ért el. Az Új Széchenyi terv 2012 kedvező hatása mégis hosszabb távon, 3–5 éven belül jelentkezik majd a lakossági fogyasztás növekedése miatt, aminek alapját a megtakarításokat hozó változtatások következtében csökkenő energiaköltség fogja adni.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben