Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 – Sikeres volt a konstrukció

Sikernek könyvelhető el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fűtési rendszerek korszerűsítést támogató pályázata, vagyis köznyelven a Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012. Az Új Széchenyi Terv alapjából kapott összegek elősegítették a lakóépületek energiahatékonyságának javítását, a széndioxid-kibocsátás minimalizálását.

Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 – Miért volt rá szükség?

A Nemzeti Energiastratégiában az olvasható, hogy a szén-dioxid-kibocsátás visszafogása a megújuló energiaforrások használatával – és az energiatakarékosságra való törekvéssel – kivitelezhetővé válik. A meghirdetett pályázatra adott reakciók arról tanúskodnak, hogy a Kormányzat Megújuló Energia-hasznosítási Nemzeti Cselekvési Tervében leírt törekvései szimpatikusak a reménybeli pályázóknak, hiszen megfelelnek az ő elvárásaiknak. A szaktárca által kezdeményezett Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 elősegítette a pályázattal támogatott háztartások rezsiköltségeinek csökkentését, valamint energiafogyasztásuk racionalizálását. A Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 megrendelésekhez juttatta az ágazat hazai kisvállalkozóit.

864,4 millió forint: Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 864,4 millió forint összegben írt ki pályázatot, amelynek anyagi alapját a költségvetés adta. 2012. augusztus 27-én nyílt meg a lehetőség, hogy ezt a támogatási formát igénybe vegyék a korszerűsítést felvállalók. Az Új Széchenyi Tervből elnyerhető fejlesztési pénz, vagyis a Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 a lakóházak energiahatékonyságát helyezte magasabb szintre, egyúttal a széndioxid-kibocsátás jelentős mérsékléséhez is hozzájárult.

Kik jelentkezhettek a Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 konstrukcióra?

A Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 kiírására kizárólag természetes személyek, láncházak, sorházak, ikerházak, családi házak és legfeljebb négylakásos társasházak tulajdonosai nyújthattak be jelentkezést – amennyiben az érintett lakóépület 2006. december 31. előtt jogerős használatba vételi engedéllyel rendelkezett. A pályázaton elnyerhető támogatás a beruházás értékének 40 százaléka, de kondenzációs gázkazán beépítéssel lakásonként legfeljebb 850 ezer forint volt. Amennyiben megújuló energiát hasznosító hőtermelő berendezési (napkollektor, hőszivattyú, brikett, pellet stb.) is beépítettek, akkor ez az összeg lakásonként 1,5 millió forint volt.

A különféle gépek megvásárlásának és üzembe helyezésének költségén kívül a Fűtéskorszerűsítés pályázat 2012 támogatta a modernizálással járó tervezési, tanúsítási és engedélyeztetési folyamatok kiadásait is.

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Forrás: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben