Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Az okosotthonok esélyt jelentenek a szerelőipar számára

Az okosotthon-alkalmazások területén egyre több vevő a szerelőiparban bízik meg. A felhasználók több mint egyharmada a szükséges készülékeket valamelyik szerelőipari vállalkozástól szerzi be.

Mindegy, hogy okostermosztátokról, okos világítási rendszerekről, vagy intelligens árnyékolószerkezetekről van szó, a szerelőipari vállalkozások ezeken a területeken Németországban a megrendelők fontos tárgyalópartnerei, ha az okosotthon-technológiák beszerzéséről van szó. A 2020 évi 14 %-kal szemben most már a felhasználók 36 %-a szerzi be az alkalmazáshoz szükséges eszközöket közvetlenül a kivitelező vállalatoktól.

Az okosotthon-alkalmazások vásárlásának 48 %-a szakkereskedésekre esik, mégpedig a fűtéstechnikai és biztonságtechnikai ágazatokra. Itt is egy jelentős növekedés figyelhető meg, a 2020 évi 19 %-kal szemben. Az előbbi számadatok abból a felmérésből erednek, amely 1.315 vásárló megkérdezésével a Bitkom Digitalis Szövetség megrendelésére készült.

Németországban az emberek 43 %-a használ már valamilyen okosotthon-technológiát. A legelterjedtebbek az intelligens lámpák és világítások, amelyeket már 36 % használ a háztartásaiban. 25 % szereltetett be okos termosztatikus radiátorszelepeket, és ugyanennyi okos videofelügyeletet. Az okosotthon-trend a szerelőipar számára sok új üzleti területet nyit meg, hiszen a szerelésen túl az egyre komplexebbé váló okosotthon-megoldások karbantartására is nagy igény jelentkezik.

Forrás: haustec.de 

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben