Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Véghelyzetű szűrők időszakos alkalmazása mikrobiológiailag szennyezett ivóvízvezetékekben

A csapolóhelyeknél beépített véghelyzetű szűrők az ivóvízvezetékek mikrobiológiai szennyezettsége esetén megelőző megoldásként a felújítás előtt és alatt alkalmazhatók az ivóvízminőség biztosítása érdekében (lásd a W 556 számú DVGW-munkalapot).

Ezek az időszakos szűrők a fogyasztók védelmét szolgálják. A véghelyzet arra utal, hogy a szűrő és a csapolóhelyen vételezett ivóvíz használata között nincs semmilyen további műszaki szerelvény. A véghelyzetű szűrők orvosi területeken való alkalmazásánál az általánoshoz képest szigorúbb követelmények érvényesek.   

A véghelyzetű szűrők beépítését csak erre betanított szerelők végezhetik. A szűrőt annak korlátozott élettartama miatt el kell látni a beépítési dátummal és a csere időpontjának dátumával, amelyek eltávolíthatatlanok legyenek. Ha a szűrőt rögzített csapolóhelynél építik be, például egy mosdókagylónál, akkor a lehető legmagasabb vízszint és a szűrő kifolyása között legalább 20 mm szabad távolság legyen. Minden szűrőnél meg kell akadályozni a kívülről történő visszafertőződés veszélyét, ami például vízspriccelés révén jelentkezhet. 

A szűrő cseréjét a gyártó által megadott időközönként kell elvégezni, ami rendszerint 30 nap. Rövidebb csereintervallumok is szükségesek lehetnek akkor, ha például a szűrő vízkő- vagy rozsdalerakódás miatt eltömődött. A használt szűrőket a vonatkozó előírásoknak megfelelően kell ártalmatlanítani.

Forrás: dvgw.de

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben