Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Az „okoslakás” hat alapvető kritériuma

A smart home, azaz az „okoslakás” feladata, hogy életünket könnyebbé, komfortosabbá, ezzel együtt biztonságosabbá tegye. Az ilyen lakások kialakításánál a döntés során segítségünkre lehet a következő hat kritérium átgondolása.

Az összeköttetés kérdése

Itt elsősorban arról kell dönteni, hogy az összeköttetés vezetékes vagy vezeték nélküli legyen. Ma már a vezeték nélküli összeköttetések elérik a vezetékes összeköttetések biztonságát, és ezek is kevésbé zavarérzékenyek, ugyanakkor lényegesen flexibilisebben alkalmazhatók.   

Funkciók

Fontos, hogy a felhasználó az lehetséges funkciók közül csak azokat válassza ki, amelyek számára valóban hasznosak. Például az automatikus fűtés- és világításszabályozást, a reggel önműködően bekapcsoló kávéfőzőt, a kulcs nélküli bejutást a saját lakásba.

A kezelés kérdése

Itt arra kell ügyelni, hogy a szoftver egyszerűen kezelhető legyen, a szerelés könnyű, a rendszer pedig a későbbiekben bővíthető legyen. Utána kell járni, milyen kezelőszoftvereket és appokat (alkalmazásokat) kell használni az okoslakás kiszolgálásához.

Biztonság

Biztonság tekintetében fontos a védett adatátvitel, a jövő vonatkozásában pedig az, hogy a választott gyártó már régóta ott legyen a piacon, és elegendő tapasztalattal rendelkezzen.

Költségek

Végül pedig a költségek terén számoljunk azzal, hogy néhány gyártó a rendszer eladási ára mellett bizonyos havi díjat is kér.

(Forrás: www.haustec.de)

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben