Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Nyílt levél az osztrák szövetségi kormánynak: fejezze be a hallgatást a klímaválsággal kapcsolatban

Az elmúlt évben hónapokon keresztül világszerte egymást követték a hőség- és aszályrekordok, így például Algéria egyes területein az ott mért 51,3 °C-kal megdőlt az afrikai hőség-rekord, a montreáli 36,6 °C-kal pedig a kanadai rekord.

Tavaly Észak-Szibériában 32 °C-os rekordhőmérsékletet mértek, az ausztriai Linz környékén pedig 2018 áprilisától 1852 óta a legszárazabb időszakot regisztrálták.

A klímaváltozásokkal kapcsolatos egyre pontosabb kutatási eredmények ellenére még nem történt áttörés az üvegházhatású gázok drasztikus csökkentésének irányába. Ausztriában a legtöbb EU-tagországgal ellentétben 1990 óta nem hogy csökkent volna az üvegházhatású gázok emissziója, hanem 1,2 %-kal nőtt. Mindezek mellett a szövetségi kormány csak hallgat.

A klímakutatók prognózisai egyre drasztikusabbak; a Potsdami Klímakutató Intézet például kiszámíthatatlan „átbillenési effektusokat”, és azt követő forró korszakot vetít előre. Az osztrák klímaterv, amely 2030-ig az emissziók 36 %-os csökkentését irányozza elő, az utolsó esély a klímavédelem szükséges gyökeres átalakítására. Ehhez az osztrák klímaszakértők felkínálják az aktív közreműködésüket. Véleményük szerint energetikai és közlekedési fordulatra, valamint ökoszociális jellegű adóreformra van szükség.

(Forrás: www.oekonews.at)

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben