Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Jönnek a hightech WC-csészék

Németországban rövidesen beépítik az első hightech WC-csészéket. Ezeknél az intim területek zuhanyozása, az ülőkefűtés, és a szagelszívás a modern standard részét képezik.

Japánban már hosszú ideje szokásos megoldás, hogy a WC-használatot az intim területek rövid zuhanyozása, majd meleg levegővel történő szárítása követi. És mindezt úgy, hogy nem a használónak kell mindezekről gondoskodnia, hanem automatikusan megy végbe.

A sok új fejlesztésnek az alapja mindenek előtt a higiénia, ugyanis a vízzel való tisztítás sokkal hatékonyabb, mint a WC-papírral történő. Ugyanakkor egy hightech WC-csésze által kínált lehetőségek gyakran akár okostelefonnal  is vezérelhetők. Ezen túlmenően vannak olyan WC-k, amelyek gombnyomásra elszívják a kellemetlen szagokat. Sok modellnél a WC-fedél önműködően, érintésmentesen nyílik és csukódik, és az öblítéshez sem kell már megnyomni egy gombot.

A vizeldecsészék területén is vannak új fejlesztések. Ezek egyikénél a szétválasztott öblítőviz megtisztított nagyobb hányadát újra felhasználják, a maradék, nagy foszfor- és nitrogéntartalmú 10%-ot pedig műtrágyának dolgozzák fel.

Sok ötlet még ennél is tovább meg. A szakma most például egy olyan technológián dolgozik, amely lehetővé teszi, hogy vizeletvizsgálat segítségével következtetni lehessen a használó egészségi állapotára.

Mindezek az innovációk azonban Európában még nem igazán terjedtek el, így sok háztartásban még a klasszikus megoldásokkal találkozunk.

(Forrás: www.heldenambau.de)

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben