Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

A növekvő meleg növeli a keresletet a klímaberendezések iránt

Tudjuk, tapasztaljuk, hogy a nyarak egyre melegebbek, egyre gyakrabban dőlnek meg a hőmérsékleti rekordok és egyre hosszabbak is a kánikulai időszakok. A legutóbbi három évet a Föld legmelegebb éveinek nyilvánították a történelmi adatsorok alapján a meteorológusok. Az eddig mért 17 hőmérsékleti rekordot hozó esztendőből 16 a XXI. századra esett. Az előrejelzések szerint 2017-ben is megdőlhetnek a hőmérsékleti rekordok. A következő években ezért jelentős keresletnövekedés várható a klímaberendezések – lakossági körben elsősorban a splitklímák – iránt.

A Központi Statisztikai Hivatal szerint hazánkban csak minden tizedik lakásban van klíma. A klímatizált lakások 51 százaléka egy vagy többszintes családi házban, 21 százalék pedig lakótelepi épületben található. Minden negyedik lakásban igényelnék a klímatizálást, de a készülékek beszerzését anyagi okok miatt nem mindenhol engedhetik meg maguknak a lakók. Azok, akik nem tartják szükségesnek a klímaberendezést mert nem szeretik, nem igénylik, vagy nem is szükséges egyre kevesebben vannak.

A megfelelő klímaberendezés kiválasztása előtt érdemes szakember segítségét kérni, mert több szempontot célszerű figyelembe venni, a helyes készülék kiválasztásakor. Egyre többször merül fel az az igény, hogy a berendezés ne csak hűtésre, hanem teljesértékű fűtésre is alkalmazható legyen -20 fokos külső hőmérséklet esetén is. Ezekkel akár a fűtés is kiváltható. De ebben az esetben sem érdemes a szomszéd tanácsaira hallgatni, klímaszerelővel célszerű beszélni az igényekről. Az esetek nagy részében maga a klímaszerelői is ugyanolyan kedvező áron tud készüléket szállítani, mintha a boltban vennénk meg.

A klímaberendezéseket négy kategóriára is feloszthatjuk: a lakások, az irodák, a cégek és az ipari létesítmények fűtésére és hűtésére alkalmas berendezésekre. Mindegyik esetben fontos a megbízhatóság, az energiahatékonyság és a megfelelő szervizháttér. Ezeket így együtt a legolcsóbb klímák forgalmazó cégek vagy boltok nem valószínű, hogy biztosítják Önnek. Itt is érvényes a szabály, ahogy az épületgépészeti berendezések más területein is, hogy a vásárláskor még olcsó berendezés az élettartama alatt az üzemeltetési és javítási költségek miatt akár a legdrágább vásárlásnak is bizonyulhat… Az olcsóbb a drágább – mondja az angol. Fontolja ezt meg Ön is!

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben