Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Ellenőriztesse a tüzelőberendezést földgáz- és fatüzelés esetén is - 2016. szeptember 29.

Közeleg a fűtési idény, de még nem késő a hűvösebb idő beköszönte előtt szakemberrel ellenőriztetni a tüzelőberendezéseket és az égéstermék-elvezető rendszereket - írja közleményében a Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A szabálytalan kivitelezés miatt az égéstermék visszaáramolhat, a tüzelő-fűtőberendezés meghibásodhat. A zárt térbe visszajutó gázok már alacsony koncentrációban is komoly veszélyt jelentenek az emberekre és a háziállatokra. A rosszul bekötött eszköz nagy eséllyel gyakrabban elromlik, sűrűbben kell javíttatni és rövidebb idő alatt tönkremegy, így jóval több pénzbe is kerül. Mindez megelőzhető, ha már a tervezést és ezt követően a kivitelezést is szakemberre bízzuk.
 
A műszaki felülvizsgálat és ellenőrzés fontos feltétele a fűtési rendszer biztonságos működtetésének, mert ennek révén időben kiderül, ha valamilyen karbantartás vagy javítás szükséges. Rendszeresen ellenőriztesse berendezéseit szakemberrel és engedje be otthonunába a lakossági sormunkát végző kéményseprőt.
 
A nem rendeltetésszerű használat következtében jelentős anyagi kárral és esetenként súlyos sérülésekkel járó tűzesetek alakulhatnak ki, de nem ritka a robbanás sem. Nagyobb eséllyel rakódik le káros anyag az olyan égéstermék-elvezető rendszerben, amelyben hulladékot vagy más, nem megfelelő tüzelőanyagot égetnek, az elzáródott kéményből pedig a mérgező anyagok visszaáramolhatnak a lakótérbe. Ezek a veszélyforrások a megfelelő használattal teljes mértékben kiküszöbölhetőek.
 
A teljes biztonság elérését segítheti a megfelelő minőségű és megbízhatóan működő szén-monoxid érzékelő, amelyet tüzelő-fűtő berendezéseink közelében célszerű elhelyezni. Mivel a szén-monoxid színtelen és szagtalan gáz, ezért csak ezek a műszerek képesek jelezni a mérgező gáz jelenlétét. Vásárlás előtt mindig tájékozódjunk, mely érzékelők megbízhatóak és kérjük szakember segítségét. Ehhez és a gázkazánok őszi karbantartásához is ajánljuk az oldalunkon található szervizes szakembereket http://www.megsz.hu/megsz/
 

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben