Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Gyorsan fogy a legújabb energetikai pályázat kerete

Két térségben elfogyott a társasházak energetikai felújítására múlt csütörtökön megnyitott állami pályázati keret. A tízmilliárd forintos keretet a lakásszám arányában felosztották az egyes térségek között. Az állam ezúttal a tervezett beruházások költségének legfeljebb a felét állja.

A kiíró Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak a keret megnyitása napján délután 6 órakor kiadott jelentése szerint a nyugat-dunántúli térség már lemerítette a rendelkezésre álló mintegy egymilliárd forintot. Nem sokkal később a közép-magyarországi térség kétmilliárd forintja is lefedésre került. Várhatóan több térségben is hasonló gyorsasággal fog fogyni az egy-másfél milliárd forintos keret.

A kiírásra került pályázatokon az 1946 és 2006 között épült 5–60 lakásos társasházak vehetnek részt energiahatékonysági (szigetelés, fűtéskorszerűsítés, megújulóenergia-hasznosítás) projektekkel. A nyerési esélyt és az elnyerhető pénz mértékét főleg a vállalt beruházások összetettsége és szén-dioxid-csökkentő hatása befolyásolja. A minisztérium a pályázatoktól körülbelül húszezer társasházi lakás felújítását várja.

Várhatóan a nyár végén indulnak az újabb energiahatékonysági pályázatok, amelyekben várhatóan lehet majd támogatást igényelni fűtéskorszerűsítésre, kazáncserére. Ezeken már magánlakások tulajdonosai is részt vehetnek.

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben