Fűtéskorszerűsítés, fűtésszerelés, gázszerelés, napkollektor rendszerek

Szeptemberben indul lakossági pályázat, amely a fűtéskorszerűsítést is támogatja!

Fűtéskorszerűsítésre 1 milliárd, nyílászárók cseréjére 1,1 milliárd, háztartási gépek cseréjére 627 millió forint kerül meghirdetésre. A pályázat célja az energiahatékonyság növelése is, vagyis az, hogy egy egység energiából pl. több hő legyen előállítva. A legnagyobb elnyerhető összeg fűtéskorszerűsítés esetén 650.000, ablak- és ajtócsere esetén 500.000, háztartási gép cseréje esetén 35.000 forint. Szakértők szerint 3000-4000 fűtéskorszerűsítés valósítható meg a várható pénzkeretből. A kiírás megjelenése után 30 napos felkészülési idő lesz az első beadásig. Már most jelezzük olvasóinknak, hogy várhatóan a beadás első napján be kell adni a pályázatot ahhoz, hogy a valószínűleg többszörös túljelentkezés ellenére esélyes legyen valaki.

További újdonság, bár erről korábban is lehetett hallani, hogy a következő években a korábban kizárt lakosság is pályázhat eu-s pénzeket felhasználó energiahatékonysági támogatásokra. Ehhez kapcsolódik, hogy talán már idén indul a Panelprogram utóda. A szigetelés mellett ebben is lesz fűtéskorszerűsítés, amit megújuló energiát hasznosító berendezések beépítését is magába foglalhatja.

Egy fontos gondolat mindehhez: az ajándékba adott állami pénz felhasználásakor is érdemes jó szakembereket keresni az épületgépészeti feladatok elvégzésére, mert ellenkező esetben újból évtizedekre "konzerválódik" a lakásban, családi házban, társas házban a pazarló energiatermelés. Az új kazán, napkollektor, napelem, hőszivattyú beépítése és a fűtés más elemeinek szakmailag korrekt korszerűsítése, cseréje épületgépészeti tervező és jó fűtésszerelő szakember megbízását kívánja. Az Energiapartnerek között ilyeneket fog találni, kérhet tőlük segítséget a pályázat összeállításához is. Keresse a lakóhelyéhez közeli szakembereinket honlapunk cégkeresőjében!

Cégkereső

 

Keresés a cikkekben